http://www.familieskatter.no

Slik tar du gode bilder

 

Får du stadig kjedelige bilder, hvor motivet kanskje ikke synes på grunn av mye lys, eller opplever du at andre stadig får det bedre til enn du? Det skal ikke så mye til for å  forbedre egne ferdigheter med kameraet.

Første bud: Gå tett på motivet. Selv om du har en kjempeflott bygning, eller utsiktspunkt, så er hensikten med bildet å vise at dere har vært der. Sett motivet nærme, gjerne litt til siden i bildet, så får du med både attraksjonen og personen.

Bruk blitz:  Er det mye sol ute bør du faktisk bruke ekstra lys. Sett motivet med solen enten bakfra, eller helst litt fra siden, så lyser blitzen opp ansiktet, samtidig som du også får et godt inntrykk av det fine været.

Unger: Ikke still unger opp på en rekke i fine klær når merkedagen skal fotograferes. Spontanitet og glede fanger du best når barna leker. Barn er som regel veldig takknemlige motiv fordi de elsker å posere for kameraet.

Sist, men ikke minst: Du bør tenke på bakgrunnen. Prøv å få en så ren bakgrunn som mulig, uten forstyrrende elementer. Da vil motivet fremtre på en helt annen måte. Flytt deg eller motivet dersom det er mye rot bak. Prøv også nye vinkler, nedenfra, eller ovenfra. Barn gir bedre bilder dersom de tas i barnehøyde.

 

Lykke til, øvelse gjør mester.