http://www.familieskatter.no

Eksempler - scrapbooking

Det finnes to hovedtilnærminger til scrapbooking. Den ene går ut på å la bildene bestemme fargevalg, stemning og oppsett. Hver side blir et lite kunstverk i seg selv. Den andre tilnærmingen er å skape helhetlige album, der historien blir det viktigste.Da velger man seg gjerne ut et fargeskjema og forskjellige typer pynt uavhengig av innholdet på bildene. Dette er gjerne mer vanlig dersom man skal lage et album tilknyttet en spesiell begivenhet, som et bryllup eller en ferie. Men det er ingenting som tilsier at man ikke kan ha en kombinasjon av det to!

Den største forskjellen på et vanlig album og en scrapbook er teksten, selv om noen bilder eller sider overhodet ikke trenger tekst. Ikke vær redd for å bruke din egen håndskrift, selv om det av og til kan være lekkert å bruke pc og printer. Beskriv mer enn bare hvem som er på bildet og når det var. Tenk 100 år frem i tid; hva vil de som ser på ha lyst til å vite om bildet og situasjonen da det ble tatt?

Bakgrunnsark: Fra Colorblocking 'scrapbook in  kit' fra DCWV - samme med bokstavstickers, vellum og blomster. Rammene rundt bildene er DCWV strukturkartong.

      

      

 

Bakgrunnsark: Mønstret kartong fra Making Memories, Tropic serien. Bildene har ikke fått matte her, er bare limt rett inn.

Skjellet er ekte, og er plassert i en ramme som er festet med 3d-limputer for å løfte det litt opp fra siden. Har også brukt Tropic maling fra Making Memories og rubons til tittelen, og bokstavklistremerker.

side laget av Joanna

 

 

 

Bildet er limt rett på bakgrunnen her, uten matte, for å oppnå et rent og rolig uttrykk.

Tittelen er laget av Rub-ons og metallbokstavcharms festet med splittbinders.

Pynten er holdt til et minimun, siden selve bakgrunnskartongen er så dekorativ i seg selv. Det er mønstret kartong fra Avenue serien til Making Memories.

Side fra Making Memories katalog

     

     

Mønsterark fra ScrapWorks. Bazzill kartong som matter under bildene. "Oskar" er stemplet på sirkler som er punchet ut i kartong.  All annen skrift er rub-ons i forskjellige fonter. Blomsten er en demontert silkeblomst.
Alle kanter er gnidd med stempelpute for å gi en litt røff effekt.
 
 
side laget av Marita

 

Bakgrunnsark: Tosidig mønsterark fra Scrapworks
Bildene er beskåret og plassert på lyselilla og rosamatter.Pynten er holdt i samme nyansene for å skape sammenheng.

side laget av Joanna.

 

 Her har jeg brukt Chatterboxark som jeg har brettet kantene på for å få en røff effekt. Har brukt Bazzil ark til bakgrunn og brukt puncher til å klemme ut små blomster i bazzil og vellum. Har også revet biter av vellum og lagt oppå bildet. Har brukt stifter til å feste vullumen som er rundt bildet..

Side laget av Siv Karin.

 

   

Med svart/hvitt bilder står man friere i fargevalg .

Her er det brukt mønstret kartong fra Cosmopolitan Pink pakken, Hvit magic mesh, rødrosa akrylmaling langs kantene for å få det lit røffere, og splittbinders lagt i blomstermønster, og en liten grønn sløyfe.

Side fra Making Memories katalogen

     

 
Mønsterark fra Paper Adventures. Bildene er montert på en stor matte med to lag...et lag med bazzill kartong og et med mønsterark. Tekstboksen er printet ut (skrifttype:TimesNew Roman) og lagt på en matte. Det er også laget en mini-konvolutt hvor man kan putte minner fra ferien og/eller skrive enda mer om turen. Konvolutten er pyntet med splittbinders,knapper og bånd.
Sirklene er punchet ut og pyntet med knapper
Kantene er gnidd med stempelpute.
 
side laget av Marita

 

 

    

Bakgrunnsark fra Provocraft. Bildet er sydd fast til bakgrunnen, og monogrambokstaven er først malt med hvit akrylmaling, og så krittet for å få den duse rosa fargen, og rosa silkebånd er limt fast på baksiden med glue dots. Tagen er også krittet, og sydd rundt kanten, og festet med en blomstersplittbinders. Blomsten fra Making Memories er festet med en rund deco splittbinders i tinn. Det grønne båndet er festet med stiftemaskin, og i det høyre øvre hjørnet er det festet en selvlaget halvpart av en ramme (trukket med mønsterpapir) med 3d limputer for å løfte den litt opp. I den er det knyttet en bitteliten tag med hyssing.

side laget av Joanna

  

 Har brukt sort bazzil som bakgrunn og har klippet til diverse restepapir for å lage remsene i farge til høyre. Har dekorert en remse i hver farge på ulike måter. Den ene er dekorert med eyelets, en med brads, en med bånd, en med knapper og en med fiber. Har brukt akrylmaling og foamstamps for å lage overskriften.

Side laget av Siv Karin

 

Bildene her er limt på en smal hvit matte.

Mønstersakser er kommet til heder og verdighet igjen. Her er de brukt til å skape liv rundt kanten på selve bakgrunnsarket.

Legg også merke til bruken av stiftemaskin, og kombinasjonen av ensfarget og prikket kartong.

Side fra Making Memories katalogen

    

      

Fargevalg: Sterke klare farger som fremhever de fine sommerfargene på bildet.

Tittel: Her er det brukt bokstavsjablong og skalpell;bokstavene er skåret ut av mønstret papir, og så limt på en grønn bakgrunn før de er limt på bakgrunnsarket..

Bikuben, blomsten og bien er paperpiecing figurer, klippet ut og fargelagt med tusj og kritt. Den smale rammen rundt siden er tegnet med tusj i en nyanse mørkere enn selve arket.

Side laget av Joanna

 

Bakgrunnsarket er mønstret papir som ser ut som slitt treverk.

Teksten er printet/ håndskrevet på vellum.

Båndet midt på arket er skolissen, med Adidas merket på...

Side laget av Joanna

 

Har brukt diverse fonter som er klippet ut av diverse stansemaskiner. Har også brukt stempel på overskriften. Har sydd sikksakk sting med symaskin rundt ytterkanten av mønsterarkene. Har brukt sandpapir på kanten på bildene. Har pyntet med brads.

Side laget av Siv Karin

 

    

  

Enklere enn dette blir det ikke! Her er det brukt stripete League kartong, ordstickers rundt bildet, metallord og rubons. Alt fra Making Memories.

 

side laget av Joanna

 

Bakgrunnsarket er farget langs kanten med blå stempelpute.

Det er brukt revet kartong for å lage stripene.

Bildene er festet til røde matter.

Tittelboksen er blå kartong, malt med hvit akrylmaling, og festet med et smårutet rødt og hvitt sløyfebånd i en rød malje.

side laget av Joanna

 Overskriften er stanset med en stansemaskin. Har brukt en remse med mønsteark som er dekorert med ulike bånd som er festet med stifter. Bildet er manipulert i et fotoprogram.
 Bakgrunnsarket har fått en omgang med stempelpute, Ellers er det brukt papirblomster som er festet med pyntesplittbinders.

side laget av Siv Karin

 

   

Bakgrunnsarket er embossed orange words fra K&Co.
Bildet er limt på en oransje og en blå matte - begge random stripe kartong fra Making Memories. Teksten er printet ut på vellum, som er sydd fast til matten med minisymaskin. Tilslutt er det festet en sirkelbinders i messing i hjørnet.

side laget av Joanna

 

 

 

 

 

Bakgrunnsark er Marigold fra ProvoCraft. Bildene har fått matter i Cocao fra ProvoCraft, og de store bokstavene og partyskiltet og tekstboksen er skåret ut med Coluzzle sjablonger av forskjellige oransje mønsterpapirrester. Heksen er en 3D stickers fra ProvoCraft, og det er sydd rundt kanten på sidene. Til slutt er det pyntet med bånd og små Halloween confetti som er limt fast.

sider laget av Joanna

 

Bildet er limt på en avrundet matte av pinstripe kartong fra tropic serien til Making Memories. Bakgrunnsarket er det samme, men den ensfargede baksiden. De andre stripene er også fra tropic serien, og de er avrundet. Bokstavene er tre forskjellige rub-ons alfabeter. Bakgrunnsarket og matten og stripene er kantet med hvit stempelpute, og det er festet små blomsterknapper med 3d limputer på tre av stripene.

side laget av Joanna

 

Bakgrunnsark: nøytral kartong, kantet med stempelpute.Har klippet ut firkanter av restepapir og fra bilder og laget et slags bakgrunnsark. Har brukt mørk brun stempelpute på alle kantene. Har klippet ut overskriften med en stansemaskin. Det brune papiret er struktur bazzil.

side laget av Siv Karin

 

Til hovedsiden