http://www.familieskatter.no

Historie i Norge

Dekorering av fotoalbum er en hobby med lange tradisjoner i Norge. Dagens versjon av scrapbooking er brakt til Norge av enkeltpersoner som har studert, jobbet eller på andre måter har hatt nære kontakter til USA.

 

Rundt omkring i landet har det fra slutten av 90- tallet vært enkeltpersoner eller små grupper som har tatt i bruk en del av Scrapbookingens teknikker. Men så langt vi kjenner til var det lite og ingen ideutveksling mellom utøverne her til lands. Kort og godt fordi de ikke kjente til hverandre. Et unntak finner vi i Rogaland.

 

Norges første scrapbooking gruppe

Den første organiserte scrapbookingsamlingen vi kjenner til i Norge var i Rogaland. Kvinner med nære kontakter til petroleumsmiljøet i fylket brakte hobbyen til Stavanger allerede i 1997, et år etter at den første internettbutikken åpnet i USA. Da samlet den første gruppen norske kvinner seg rundt scrappebordet. Men det skulle gå hele 6 år før Rogaland fikk sitt første spesialiserte scrapbooking utsalg.

 

Sterkt stigende interesse

I 2002/2003 ble det etablert flere scrapbooking utsalg rundt omkring i landet. Det er et ukjent antall scrapbooking grupper som møtes jevnlig, og det rapporteres om en sterkt økende interesse for hobbyen over hele landet. Det finnes også flere svært aktive internettforum der scrappere over hele landet kan dele erfaringer og idéer og vise frem det har laget. Det største har over 7000 medlemmer, og vokser stadig!

 

Til hovedsiden