http://www.familieskatter.no

Spørsmål og svar

Hvordan starter jeg?

Finn frem noen bilder, papir (syrefritt), saks og lim. Vil du skrive tekst trenger du en penn/ tusj også. Så setter du i gang. Klipp vekk det du ikke vil ha med på bildet. Papiret bruker du som bakgrunn eller du klipper ut rammer som passer til bildene. Dander bildene ut på sidene og når du synes det ser bra ut limer du dem fast. Vil du skrive litt tekst gjør du det enten rett på siden eller på en papirlapp som du limer på siden.

                                                             
Må alt være syrefritt?

Alt som er i direkte kontakt med bildene må være syrefritt for at bildene ikke skal bli bleke og blasse med årene.

                                                             

Jeg har så mange bilder liggende rundt omkring. Hvor skal jeg begynne?

Begynn med den siste filmen du fremkalte. Når disse bildene er inne i albumet kan du jobbe deg bakover i tid og samtidig holde deg ajour med de nye bildene du tar.

Hvordan sorterer jeg bildene?

Som du selv vil. En måte er å gjøre det etter dato og ha alt i kronologisk rekkefølge. En annen er å sortere de etter aktivitet. Et album til sommerferier, et til høytider, et til portretter, et til brylluper osv,osv...

Hvilken type album bør jeg velge?

Her er det mange muligheter. Jeg anbefaler et album med løse sider slik at du kan legge til noen sider midt inni hvis bildene hører hjemme der. Det letteste er en ringperm, men postbound album, dvs, skruer, er også svært populære. Hvis du vil pynte litt på den eller få den helt spesiell syr du et trekk til den og den får sitt helt personlige preg. Det er også lurt å ha plastlommer utenpå sidene, slik at de ikke blir flekkete av ivrige hender som blar i albumet.

 

Hva slags utstyr anbefales til å begynne med?

Du trenger ikke så mye til å begynne med. En god papirkutter, alternativt en god papirsaks, linjal og blyant, en limpenn til små ting, og en limdispenser til litt større ting. Et assortert utvalg ensfarget syrefri kartong, og gjerne et par blokker med syrefri mønstret papir, og en god svart syrefri tusj, gjerne med en bred spiss og en tynn spiss. Lykke til!

Til Hovedsiden