http://www.familieskatter.no

Historie i USA

På mindre enn 25 år har scrapbooking vokst til å bli en av USAs største kvinnehobbyer. Marielen Christensen i staten Utah startet dagens moderne versjonen av scrapbooking. Hobbyen har fanget kvinners interesse over hele verden og har spredd seg som ild i tørt gress.

Scrapbookingens begynnelse

I 1976 begynte Marielen Christensen i staten Utah i USA å samle sin familiehistorie i ringpermer. Hvert ark med bilder og/eller historier ble puttet i plastlommer og i løpet av 4 år hadde hun laget over 50 album.

 

I 1980 ble hun invitert til the World Conference on Records i Salt Lake City for å vise frem albumene og demonstrere hvordan hun laget dem. Dette førte til en voldsom interesse for design av albumer eller scrapbooks og hun ble invitert til å holde foredrag i mange forskjellige sammenhenger.

 

Siden interessen var så enorm, forfattet hun og ektemannen en gjør-det-selv bok som kom ut i 1981. Samme år åpnet de den første scrapbookingbutikken i Spanish Fork, Utah. De åpnet også postordreutsalg det samme året.

 

I 1995 kom den første idèboken ut og i 1996 åpnet den første internettbutikken innen scrapbooking.

 

Det er nå over 2.500 butikkutsalg med utstyr for scrapbooking i USA.

 

Undersøkelser utført i USA 2004 viser at Scrapbooking har tatt igjen golf (!) i popularitet og omfang, og at hver fjerde husstand i USA hadde vært involvert i en eller annen scrapperelatert aktivitet det siste halve året.

 

Og nå følger lille Norge etter...

Til hovedsiden